TRAVEL | KUDOWA ZDRÓJ ♥

Ahoj ! Jsem tu zase s cestovatelským deníčkem. Tentokrát jsme s Panem Božským, mým bráškou a Štěpánkou vyrazili do pohraničního lázeňského města Kudowa Zdrój, která se nachází u Náchoda ( od Bechyně nějakých 260 km po dálnici ). Jelikož je opravdu kousek od českých hranic, je toto město pro naší zem spíše známější pod jménem Lázně Chudoba. A co jsme tam dělali? To se dočtete kousek níže..


Po snídani se mě Pan Božský zeptal, kdy se bude Klárka vracet od tatínka. Na přesném času jsme ještě nebyli domluvení, proto jsem vzala do ruky telefon a dohodli jsme se, že večer. Zároveň ho i napadlo zavolat mému bráškovi, jestli by nechtěl jet s námi na nějaký výlet. Samo sebou, že ano, tak do půl hodinky byl u nás. To už měl Pan Božský vybraný cíl a mohli jsme vyrazit. 

Navigace ukazovala nějakých 260 km. V tu chvíli mi bylo jasné, že to opět nebude směr Bechyně - Tábor. Jean Pierre projížděl Miličínem, Hradcem Králové, Náchodem a už nás vítala uvítací tabule Rzeczpospolita Polska. Hned za ní bylo město Kudowa Zdrój s plno česko polských nápisů. Díky zataženému počasí město vypadalo smutně, ale věřím, že v létě tu musí být krásné. 


Pan Božský zaparkoval našeho Jean Pierra na parkovišti naproti polské Biedronce. 

Hned jsme se šli projít do nedalekého lázeňského parku, který byl opravdu krásný a opečovávaný. Na začátku jsme viděli klavír, harfu a basu, vše z nějaké kovové konstrukce. Podle návštěvníků parku tam byli spíše jako parťáci na společnou fotku. Ani my jsme nezaváhaly a nechaly se se Štěpánkou vyfotit. 



Po vyfocení mě nadchnul altánek, který byl hned naproti. Vypadal krásně romanticky a první co mě napadlo bylo, že je pro místní ideální místem na svatební foceni. Tak se Pana Božského s úsměvem ptám : 

''Miláčku, pojď vyfotíme se tam. Jo a tvař se normálně.'' 

Focení ho evidentně bavilo, můžete si jeho obličej zvětšit. Inu, nemá to se Světem podle Niky jednoduché. V poslední době si rád hraje na to, že ho jednou blogem budu život ( smích ), tak mu to pak půjde jistě lépe. 


Procházka parkem pokračovala k rybníku s fontánou a několika kachnami. Líbila se mi ta atmosféra podzimu. Trochu mě mrzí, že barevné listy brzy ukryje sníh a led. Uvnitř parku se ukrýval i vrt s minerální vodou, která se prodává pod značkou Ida. Pan Božský mě pobízel, abych ochutnala, ale já odolala. Celou dobu parkem zněla kytara a zpěv muže, který buď chtěl ukázat svůj talent, nebo si chtěl vydělat na chleba s máslem. Když jsme vyšli z parku, tak v nedalekých lázních jsme si koupili magnetku, protože bez ní se domů nevrátíme.





A na závěr jsme si dojeli nakoupit do Biedronky s jejími trvale nízkými cenami. Nákup se povedl a tak se Pan Božský vracel domů o pár tisíc chudší. Ale co. Máme džusy za 10,- KČ a maso za 40,- KČ a to se vyplatí. Biedronku mohu doporučit, přirovnala bych jí k české verzi Billy. A to by bylo pro tento výlet všechno. 

* článek není sponzorovaný polskou Biedronkou, ale kdyby se ozvali neodmítnu 😀


3 Komentáře

  1. Ahoj. Mas krásné články. Obdivuji, jak vse dokazes okomentovat tak, ze vse ma sve kouzlo. Asi rada cestujes ze? .muze se jen zeptat kde beres ten cas pri zamestnani? Obdivuji. Mejte se krasne a uzivejte adventniho ducha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anonyme/Anonymko ❤

      Děkuji za pochvalu. Snažím se psát tak, aby se to v rámci možností líbilo.

      Cestování se stalo mou srdeční záležitostí a koníčkem no. 1 ❤ Baví mě poznávat svět, kulturu a gastronomii..

      Jelikož jsem žena z povolání dá se cestování krásně zvládat ❤

      I Tobě přeji krásný adventní čas plný lásky, rodinných chvil a kouzla Vánoc.


      S pozdravem Nikča ❤

      Vymazat
  2. Tk je hezky napsané. Mam take rada cestovani, jen si hi teda neuzivame v takovem rozsahu jako ty. Ale je pekne, ze te neco bavi. A co mas za povolani? Měj se hezky :-)

    OdpovědětVymazat

Máte chuť okomentovat tento článek ? Po odeslání bude zaslán nejdříve ke mě.